To chyba najszybszy i najprostszy przepis na tym blogu.  Przede wszystkim strasznie smaczny i uzależniający. A mowa o parówkach w cieście francuskim. Wyglądają przeuroczo, idealnie nadają się na przekąski na domówkę czy na domowy seans. Myślicie, że parówki nie mogą wyglądać fancy? Mogą , mogą, i ten przepis jest tego dowodem.
A jeśli ktoś jednak do parówek się przekonać nie da, to można spokojnie zastąpić je np. kabanosem czy inną szlachetniejszą wędliną 😉

POTRZEBUJEMY:

MG

  • Parówki, kabanos itp.
  • Ser topiony w plasterkach, tu znów dowolnośc w smaku, fajnie topią się tostowe, charakteru z kolei dodaje np. cheddar
  • Ciasto Francuskie
  • Jajko
  • Sól, pieprz
  • Opcjonalnie sezam

WYKONANIE:

MG
Układamy ciasto francuskie, ser, parówki, czyli wszystko jak na obrazku.

MG
Zawijamy, tniemy na równe części. Mieszamy w miseczce jajko z przyprawami, u mnie to sól i pieprz, czasem dodaję słodkiej papryki, ale przecież można poszaleć i dodać jaką tylko przyprawę lubimy. Taką mieszanką smarujemy nasze roladki, na koniec odrobina sezamu. Wrzucamy do piekarnika na 15-18 minut na 200 stopni. A na koniec cieszymy się takim widokiem:

MG